Οι Επιχειρήσεις ζητούν την άμεση κατάργηση του πρόσφατου τροποποιητικού νόμου περί ΦΠΑ

αναρτήθηκε στις 10 Μαΐ 2012, 1:59 π.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 10 Μαΐ 2012, 2:10 π.μ. ]
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων επαγγελματικών Συνδέσμων οι οποίοι επηρεάζονται δυσμενώς από την πρόσφατη εφαρμογή του τροποποιητικού νόμου περί ΦΠΑ αποφασίστηκε να ζητηθεί η άμεση κατάργηση του. Στη σύσκεψη υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της ΟΕΒ μετείχαν η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, ο Σύνδεσμος Μεταλλουργικών Βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βιομηχάνων Επίπλου και Ξυλουργικών, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υαλουργικών Βιομηχανιών, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υδροηλιακής Τεχνικής Εκμετάλλευσης, και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 

Επιγραμματικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον τροποποιητικό νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 9 Μαρτίου 2012 χωρίς καμία απολύτως δημόσια διαβούλευση με τους επηρεαζόμενους κλάδους, όταν υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες ή υπηρεσίες με αγαθά στα πλαίσια κατασκευής, μετατροπής, κατεδάφισης συντήρησης ή άλλου έργου πολιτικής μηχανικής ή άλλο υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλει ΦΠΑ.

Με το νέο νόμο αυτό πλήττεται η ανταγωνιστικότητα και η ρευστότητα των Κυπριακών επιχειρήσεων και επιβάλλει επιπρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης εν μέσω πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης. Από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του νέου νόμου, διαπιστώνεται πως τα προβλήματα που προκαλεί στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον κατασκευαστικό τομέα είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Κατά τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο την κατάργηση του νέου νόμου και τη διασφάλιση της απασχόλησης. βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και της απασχόλησης.

Comments