Ενημέρωση για το θέμα του ΦΠΑ

αναρτήθηκε στις 11 Απρ 2012, 6:03 π.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 11 Απρ 2012, 6:05 π.μ. ]

Σύμφωνα με την τελαυταί τροποποίηση του νόμου για το ΦΠΑ που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 9 Μαρτίου 2012, όταν υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες ή υπηρεσίες μαζί με αγαθά στα πλαίσια κατασκευής, μετατροπής κατεδάφισης, επιδιόρθωσης ή συντήρησης οικοδομής ή άλλου έργου πολιτικής μηχανικής, σε άλλο υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλει ΦΠΑ. Στις διατάξεις του πιο πάνω νόμου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μεταλλικοί σκελετοί κτιρίων, οι αεραγωγοί, τα φουγάρα, οι εγκαταστάσεις αλουμινίων καθώς και άλλες κατηγορίες μεταλλικών προϊόντων.

Λόγω των μεγάλων ανησυχιών για τα προβλήματα ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας που θα προκληθούν στα μέλη του ΣΥΜΕΒΙΚ καθώς και σε άλλους Συνδέσμους (Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους, Εργολάβους Οικοδομών, Ξυλουργούς, κλπ), η ΟΕΒ συγκάλεσε την περασμένη εβδομάδα σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των επαγγελματικών Συνδέσμων που επηρεάζονται με την αρμόδια λειτουργό του ΦΠΑ. 

Η ΟΕΒ αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του θέματος, ζήτησε τόσο από το Υπουργείο Οικονομικών όσο και από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την άμεση αναστολή της νομοθεσίας και την έναρξη διαλόγου με όλους τους επηρεαζόμενους. Ως εκ τούτου την  Παρασκευή 6/4, η ΟΕΒ με τη συνοδεία προέδρων των Συνδέσμων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΜΕΒΙΚ συμμετείχε σε συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής μετά το Πάσχα. 

Για την καλύτερη ενημέρωση όλων των Μελών του ΣΥΜΕΒΙΚ απέστειλα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) τις ερμηνευτικές εγκύκλιους καθώς και ανακοίνωση της Υπηρεσίας ΦΠΑ. Όσοι δεν έλαβαν το email μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραμματέα του ΣΥΜΕΒΙΚ Μιχάλη Γρηγορίου στην ΟΕΒ (τηλ. 22665102).


Comments