Νέα / Ανακοινώσεις


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κοστολόγηση Βιομηχανικών Προϊόντων στον κλάδο των Μεταλλικών Κατασκευών»

αναρτήθηκε στις 30 Μαρ 2022, 10:09 μ.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 30 Μαρ 2022, 10:10 μ.μ. ]

Ο Σύνδεσμος Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου (ΣΥ.ΜΕ.ΒΙ.Κ) στα πλαίσια των προσπαθειών του για συνεχή αναβάθμιση των επιχειρήσεων του κλάδου, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το πιο πάνω σεμινάριο « το οποίο επιχορηγείται πλήρως από την ΑνΑΔ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia πρώην (Hilton Park) στη Λευκωσία, την Τρίτη και Τετάρτη 5 και 6 Απριλίου 2022. 

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο κ. Μάριος Τρίγκας. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν:

 • Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να συνυπολογίζονται στο κόστος παραγωγής 
 • Πως υπολογίζεται το πραγματικό κόστος της επιχείρησης για την εργασία 
 • Πως υπολογίζεται μια προσφορά
 • Πως υπολογίζεται το κόστος λειτουργίας των μηχανημάτων της επιχείρησης
 • Πως καθορίζεται το Άριστο Σημείο Λειτουργίας μιας επιχείρησης 
 • Τι είναι το Νεκρό Σημείο και πως αυτό βοηθάει στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία της επιχείρησης 
 • Πως καθορίζεται ο συντελεστής για τον υπολογισμό των λειτουργικών εξόδων 
 • Πως συνυπολογίζονται οι απώλειες των υλικών στο κόστος 
 • Πως η βελτίωση της παραγωγικότητας συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης 

Με το παρόν σας αποστέλλεται η Δήλωση Συμμετοχής στο Σεμινάριο, την οποία παρακαλείσθε όπως την συμπληρώσετε και την αποστείλετε στην ΟΕΒ το συντομότερο δυνατό. 

Προτρέπονται όλα τα μέλη να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα του Συνδέσμου μας η οποία έχει ως πρωταρχικό της στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας. 


Έρευνα για τις Ανάγκες σε Εργαζομένους

αναρτήθηκε στις 29 Απρ 2021, 9:26 μ.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 29 Απρ 2021, 9:32 μ.μ. ]

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου έχει διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σοβαρή έλλειψη εργαζομένων στον κλάδο.

Για να τεκμηριωθεί το μέγεθος του προβλήματος και ο ΣΥΜΕΒΙΚ να ενεργήσει προς το Υπουργείο Εργασίας για έγκριση της εργοδότησης εργαζομένων από τρίτες χώρες, παρακαλώ όπως μέχρι τις 23 Απριλίου 2021, συμπληρώσετε το σχετικό ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για τις ανάγκες της βιομηχανίας σας σε εργαζομένους ανά ειδικότητα.


Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται διαθέσιμο
ΕΔΩ.

Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία σας θα τύχουν εμπιστευτικού χειρισμού από την γραμματεία του Συνδέσμου και στο Υπουργείο θα δοθούν μόνο οι συνολικοί αριθμοί των αναγκών του Συνδέσμου.Πρόσκληση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση 11/5/2018

αναρτήθηκε στις 16 Απρ 2018, 10:57 μ.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 2 Μαΐ 2018, 11:45 μ.μ. ]

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου 2018, αναβλήθηκε καθότι η προσέλευση των Μελών ήταν πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία που προβλέπεται στο καταστατικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία του για το χαμηλό ενδιαφέρον των Μελών κάτι το οποίο αποτυπώνεται αρνητικά στις συλλογικές δράσεις του Συνδέσμου προς όφελος όλων εσάς.

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη, η ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα Μέλη όπως παρευρεθούν στη Συνέλευση καθότι θα συζητηθούν σοβαρά θέματα που σας αφορούν για τα οποία οι απόψεις σας θα συμβάλουν στη διαμόρφωση των θέσεων του Συνδέσμου.

Ημερήσια Διάταξη:
1. Έκθεση πεπραγμένων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παύλο Κοιρανίδη.
2. Κατάσταση λογαριασμών και έκθεση ελεγκτών για το 2017 
3. Διορισμός ελεγκτών για το 2018.
4. Ενημέρωση και συζήτηση για διάφορα θέματα που απασχολούν τα Μέλη
(π.χ. κατηγοριοποίηση μεταλλικών κατασκευών, διορισμένη υπεργολαβία, εργατικά, κλπ).
5. Καταστατική τροποποίηση με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού
6. Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι, από τα Μέλη που θα παραστούν, σύμφωνα με το Καταστατικό, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα Μέλη που έχουν τακτοποιημένη τη συνδρομή τους προς τον Σύνδεσμο.

Η δήλωση συμμετοχής στη Συνέλευση (επισυνάπτεται) να αποσταλεί μέχρι τις 8 Μαΐου 2018 στο mgregoriou@oeb.org.cy ή στο fax 22 66 94 59. 

Επίσης, επισυνάπτεται «Εξουσιοδότηση» για διορισμό εκπροσώπου στη Συνέλευση, σε περίπτωση που κάποια Μέλη αδυνατούν να παρευρεθούν.


Σχεδιάζοντας τη Βιομηχανία της Νέας Εποχής

αναρτήθηκε στις 4 Απρ 2018, 10:50 μ.μ. από το χρήστη Admin 1

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην Ημερίδα «Σχεδιάζοντας τη Βιομηχανία της Νέας Εποχής», που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου 2018 και ώρα 08:00-15:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να αναδειχθούν τα προβλήματα της βιομηχανίας και να προσδιοριστούν οι δράσεις για την ανάπτυξη της. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν τέσσερα παράλληλα εργαστήρια τα οποία θα επικεντρωθούν στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:

1. ‘Doing Business’ (Επίλυση των Διαρθρωτικών Προβλημάτων της Βιομηχανίας, Υποδομές για Βιώσιμη Ανάπτυξη/Παραγωγή, Βελτίωση Βιομηχανικού/Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος).

2. ‘Ψηφιοποίηση και Δεξιότητες’ (Ψηφιοποίηση της Βιομηχανίας, Ανάπτυξη Νέων Δεξιοτήτων και Ενίσχυση/Αναβάθμιση Υφιστάμενων Δεξιοτήτων).

3. ‘Χρηματοδότηση’ (Ενίσχυση της Πρόσβασης στη Χρηματοδότηση).

4. ‘Εμπόριο και Εξωστρέφεια’ (Ενίσχυση της Πρόσβασης στις Αγορές/Εξωστρέφεια, Εξαγωγές και Επενδύσεις).

Για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων συμπλήρωση και αποστολή του δελτίου συμμετοχής, στην ακόλουθη διεύθυνση imitsinga@mcit.gov.cy ή στην ltheodorou@mcit.gov.cy, μέχρι τις 11 Απριλίου 2018. Η συμμετοχή στα εργαστήρια δεν πρέπει να υπερβαίνει συνολικά τα 2 άτομα ανά εταιρεία/οργανισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα, επισυνάπτονται η πρόσκληση, η προκαταρτική ημερήσια διάταξη και το δελτίο συμμετοχής.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Κωνσταντίνο Καραγιώργη (ηλεκτρονική διεύθυνση: ckarageorgis@mcit.gov.cy, τηλέφωνο: 22867203) ή την κ. Ειρήνη Μίτσιγκα (ηλεκτρονική διεύθυνση: imitsinga@mcit.gov.cy, τηλέφωνο: 22867192).


Σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο για την Προμήθεια Συρταριέρων και Χρηματοκιβωτίων

αναρτήθηκε στις 15 Φεβ 2018, 7:26 π.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 15 Φεβ 2018, 7:27 π.μ. ]

Πληροφορείστε ότι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ως Αρμόδια Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό για σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο για την Προμήθεια Συρταριέρων και Χρηματοκιβωτίων.

Αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον διαγωνισμό και για σκοπούς βελτιστοποίησης της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και για ενίσχυση του ανταγωνισμού, το Γενικό Λογιστήριο προσκαλεί σε συνάντηση τους ενδιαφερόμενους Οικονομικούς Φορείς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00π.μ (αίθουσα 4807 του Γενικού Λογιστηρίου, 1ος όροφος κτιρίου Υπουργείου Οικονομικών).

Σε περίπτωση που θα παρευρεθείτε, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε στο mgregoriou@oeb.org.cy

 


Διαγωνισμός για Στάσεις Λεωφορείων στην Πάφο-Γεροσκήπου

αναρτήθηκε στις 15 Φεβ 2018, 7:23 π.μ. από το χρήστη Admin 1

Πληροφορείσθε ότι οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου, προτίθενται να προκηρύξουν στις 8 Μαρτίου 2018, διαγωνισμό για την προμήθεια, αντικατάσταση, εγκατάσταση, διαχείριση/εκμετάλλευση και συντήρηση στάσεων λεωφορείων. Επισυνάπτεται η γενική περιγραφή του διαγωνισμού.

Επίσης, στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση που έγινε πρόσφατα για τον διαγωνισμό από του συμβούλους του έργου.

https://wetransfer.com/downloads/30aad6057b512fefa8a996ea68e33a7520180207063241/57fa4c4d4f29caa1c8e527911e0e56a620180207063310/b809ae?utm_campaign=WT_email_tracking&utm_content=general&utm_medium=download_button&utm_source=notify_recipient_email

Η προκήρυξη του διαγωνισμού με όλα τα σχετικά έγγραφα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας (e-procurement) στις 8 Μαρτίου.

 


Ικανοποίηση αιτήματος της ΟΕΒ για παγοποίηση των ενοικίων σε κρατικές βιομηχανικές περιοχές για ακόμη πέντε χρόνια

αναρτήθηκε στις 15 Φεβ 2018, 7:19 π.μ. από το χρήστη Admin 1

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανακοινώνει, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με χθεσινή απόφαση του, έκανε αποδεκτό το αίτημα της για παγοποίηση των ενοικίων, που καταβάλουν οι βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες σε κρατικές βιομηχανικές περιοχές, για ακόμη πέντε χρόνια.

 

Το σχετικό αίτημα της ΟΕΒ υποβλήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού στις 9 Αυγούστου 2017, στα πλαίσια των προσπαθειών της Ομοσπονδίας για συγκράτηση του λειτουργικού κόστους των βιομηχανιών και αποφυγή επιδείνωσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης.

 

Η ΟΕΒ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, για την κατανόηση που επέδειξε στη ρύθμιση του θέματος, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από όλους του επηρεαζόμενους βιομήχανους.

 

Η ΟΕΒ θα συνεχίσει να εργάζεται για προώθηση προς επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανικές μονάδες με απώτερο σκοπό την ανάκαμψη του βιομηχανικού τομέα μέσω ετοιμασίας ολοκληρωμένης εθνικής βιομηχανικής στρατηγικής.


Ετήσια Γενική Συνέλευση

αναρτήθηκε στις 6 Ιουν 2017, 1:30 π.μ. από το χρήστη Admin 1

Τα μέλη του ΣΥΜΕΒΙΚ προσκαλούνται στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΥΜΕΒΙΚ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στα γραφεία της ΟΕΒ (Λεωφ. Ακροπόλεως 2, Στρόβολος).

Ημερήσια Διάταξη:
1. Απολογισμός πεπραγμένων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Π. Κοιρανίδη.
2. Έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων 2016 και διορισμός ελεγκτών για το 2017.
3. Συζήτηση θεμάτων που αφορούν το Σύνδεσμο:
- Πλήρωση κενής θέσης στο Δ.Σ.
- Θεσμός Διορισμένης Υπεργολαβίας
- Συλλογική Σύμβαση
- Διάφορα

Παράκληση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να παραστούν όλα τα Μέλη του Συνδέσμου, για συζήτηση και αλληλοενημέρωση επί όλων των θεμάτων που αφορούν τον Σύνδεσμο.

Η δήλωση συμμετοχής (επισυνάπτεται) να αποσταλεί μέχρι τις 6/6 2017 στο fax: 22669459 ή στο mgregoriou@oeb.org.cy.

Συνάντηση με Γενικό Λογιστήριο

αναρτήθηκε στις 27 Σεπ 2016, 9:35 μ.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 27 Σεπ 2016, 9:36 μ.μ. ]

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε με με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας. Το θέμα της συνάντησης ηταν ο θεσμός της Διορισμένης Υπεργολαβίας. 

Επισυνάπεται η επιστολή με τις θέσεις και εισηγήσςις του ΣΥΜΕΒΙΚ.Προώθηση του θεσμού της Διορισμένης Υπεργολαβίας σε έργα του δημοσίου τομέα

αναρτήθηκε στις 12 Απρ 2016, 6:03 π.μ. από το χρήστη Admin 1

Σε συνάντηση Μελών του Συνδέσμου Μεταλλουργικών Βιομηχανιών Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 29/3/16 αποφασίστηκε ομόφωνα όπως ο Σύνδεσμος προωθήσει το θέμα της Διορισμένης Υπεργολαβίας , με αρχή τα έργα του δημοσίου τομέα.

 

Όπως γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπεργολάβοι σε κατασκευαστικά έργα από την υφιστάμενη κατάσταση είναι πολλαπλά και κρίνεται επιβεβλημένη η εξεύρεση τρόπων για προάσπιση των συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου. Για να επιτύχει η δύσκολη αυτή προσπάθεια απαιτείται η στήριξη και η συμμετοχή όλων των μελών του Συνδέσμου αφού είναι γενική διαπίστωση ότι επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα όλες οι μονάδες του κλάδου και όχι μόνον.

 

Για το σκοπό αυτό παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε την πιο κάτω Δήλωση Στήριξης στο mgregoriou@oeb.org.cy ή στο φαξ 22 66 94 59 μέχρι τις 22/4/2016.

 

Ο Σύνδεσμος θα σας ενημερώνει για όλες τις ενέργειες που θα γίνουν.


1-10 of 61

Comments